Casă muzeu, inaugurată la Certeze (Galerie foto)

Certeze1

Certeze13

Certeze14

Certeze2

Certeze3

Certeze4

Certeze5

Certeze6

Certeze7

Certeze8

Certeze9

Certeze10

Certeze11

Certeze12

O casă tradițională oșenească a fost inaugurată azi, 3 mai, în centrul comunei Certeze. Terenul pe care a fost așezată casa a fost donată de Parohia Ortodoxă din localitate.

La eveniment au participat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, prefectul Eugeniu Avram, eurodeputatul Ioan Mircea Pașcu, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri județeni și șefii unor instituții de cultură din județul nostru.

Clădirea a fost cumpărată la insistențele fostului deputat Gheorghe Ciocan. Restaurarea casei a fost finalizată de curând de către Muzeul Județean, proiectul fiind finanțat de CJ. Casa este relativ recentă, din 1947, dar în interior are mobilier vechi, specific zonei Țării Oașului.

După ce casa a fost sfințită de preotul din localitate, au urmat luările de cuvânt care s-au axat pe importanța păstrării tradițiilor pentru ca viitoarea generație să nu își uite rădăcinile.

Adrian Ștef a subliniat faptul că îi respectă foarte mult pe oșeni și i-a rugat pe reprezentanții Muzeului Județean să aibă grijă de toate cele 16 case muzeu existente în județ, să ia măsuri pentru reabilitarea acestora și introducerea lor în circuitul turistic.

După luările de cuvânt, Adrian Ștef și Liviu Pop au tăiat panglica inaugurală deschizând astfel casa tradițională, publicului vizitator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.