Prejudiciul cauzat prin distrugerea Hotelului „Dacia” este de 767.500 euro

Tantas1

Tantas2

Tantas3

Tantas5

Tantaș4

Prejudiciul pentru distrugerea Hotelului „Dacia” se ridică la suma de 767.500 de euro. În cadrul ședinței de azi, 30 aprilie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre prin care municipalitatea se constituie parte civilă în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, ce are ca obiect, distrugerea Hotelului „Dacia”. La ședință a participat și proprietarul clădirii, Vasile Țânțaș.

În urma evaluării distrugerilor cauzate de nefinalizarea lucrărilor la Hotelul „Dacia” și din cauza neluării măsurilor de conservare a imobilului a rezultat suma de 767.500 de euro necesară pentru refacerea unor elemente arhitecturale, cât mai aproape de forma originală. Din raportul întocmit de specialiști rezultă că este nevoie de suma de 141.750 de euro pentru refacerea „tâmplăriei perimetrale”, 74.750 de euro pentru refacerea „tâmplăriei interioare”, 195.000 de euro pentru refacerea „stucului policrom” și 156.000 pentru refacerea picturilor interioare decorative.

În luarea de cuvânt, Vasile Țânțaș a declarat că toate lucrările au fost efectuate potrivit documentației tehnice depuse. Acesta mai spune că proiectanții lui susțin că elementele au fost conservate și nu distruse așa cum susțin executivul Primăriei și consilierii locali.

„Așa că nu înțeleg la ce se referă această sumă de 767.000 de euro și ce doresc consilierii. De altfel, hotelul este de vânzare. Am trimis oferte la Ministerul Culturii, Consiliul Județean și la Primăria Satu Mare. Eu nu am distrus nimic. Proiectanții mei spun că nu este vorba despre o clădire distrusă, ci este un șantier în lucru. Dar dacă trebuie să ne judecăm, mergem în instanță”, a spus Țânțaș.

Acesta a dorit să ia cuvântul în cadrul discuțiilor purtate de consilieri la punctul care s-a referit la Hotelul „Dacia”, însă regulamentul Consiliului Local nu permite intervenția niciunei persoane din public în dezbaterea aleșilor municipali.

Cu toate acestea, consilierul Gergo Butka a susținut ideea că „în acest caz când este vorba despre o problemă majoră pentru municipalitate, ar trebui să-i dăm cuvântul și proprietarului clădirii”.

În cele din urmă, propunerea lui Butka a fost supusă la vot de către președintele de ședință, consilierul Adrian Micle, însă aceasta a fost respinsă. Astfel, s-a trecut la exprimarea votului în ceea ce privește proiectul de hotărâre, referitor la constituirea municipalității ca parte civilă în procesul deschis împotriva lui Țânțaș. Proiectul a fost votat de consilieri.

Țânțaș a dorit să părăsească ședința spunând că după ce s-a votat proiectul el nu mai are de ce să vorbească. Cu toate acestea s-a întors de la ușă și a așteptat să ia cuvântul la punctul „Diverse”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.