Funcționarii din Primăria Satu Mare nu au participat la grevă

greva

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), având în componenţa sa sindicate din consilii judeţene, primării şi instituţii subordonate acestora, de pe întreg teritoriul ţării, a organizat azi, 30 aprilie, greva generală de o zi în administraţia publică locală din România.

Protestul a fost organizat ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar.

Sindicatul „Mintia” al salariaţilor din cadrul unităţilor subordonate Consiliului Local Satu Mare nu a participat la această acţiune. Liderul Sindicatului „Mintia”, Florin Maier, a motivat luarea acestei decizii prin faptul că la nivelul acestor instituţii numărul membrilor de sindicat reprezintă un procent de aproximativ 50% din numărul total al salariaţilor, fapt pentru care închiderea instituţiilor pe perioada grevei este practic imposibil.

Maier spune Sindicatul „Mintia” se declară solidar şi susţine revendicările FNSA, și consideră că situaţia actuală a sistemului de salarizare din administraţia publică locală este inacceptabilă în primul rând datorită faptului că un număr din ce în ce mai mare de funcţionari publici ajung să trăiască dintr-un venit la nivelul salarului minim pe economie, şi în al doilea rând datorită diferenţelor enorme între veniturile diferitelor categorii de funcţionarii publici, uneori chiar la nivelul aceleiaşi instituţii.

„De asemenea, ne manifestăm deschiderea şi dorinţa de a participa la viitoarele acţiuni organizate de FNSA, până la soluţionarea problemelor funcţionarilor şi angajaţilor din administraţia publică locală”, spune Maier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.