Cardul de sănătate, obligatoriu din 1 mai

Georgeta Pop

Începând de vineri, 1 mai, utilizarea cardului de sănătate este obligatorie. Potrivit președintelui-director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Georgeta Pop, în județul nostru mai sunt nedistribuite aproximativ 8.500 de carduri de sănătate.

Georgeta Pop spune că procesul de distribuire a cardurilor de sănătate va fi continuată de Poșta Română și în perioada următoare. Până în prezent, în județul Satu Mare doar o singură persoană a refuzat să ridice cardul, motivându-și decizia prin prisma apartanenței sale religioase.

Începând de la 1 mai, cardul devine unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul serviciilor sociale de sănătate.

Potrivit Georgetei Pop, furnizorii de servicii medicale, aflați în relație contractuală cu casa de asigurări și care nu vor avea funcțional sistemul de citire a cardului și nu vor valida serviciile medicale cu cardul, vor suporta costurile serviciilor acordate din venituri proprii.

Pentru orice fel de informații, asigurații pot să sune la numărul de telefon inscripționat pe card (0800.800.950), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.