Campania „Și tu poți fi polițist!”, continuă în școlile din Satu Mare

copii

Campania naţională „Şi tu poţi fi poliţist!” urmăreşte atât familiarizarea elevilor cu misiunea poliţiştilor, cât şi atragerea unui număr cât mai mare de tineri spre a îmbrăţişa o carieră în Poliţie, primul pas fiind înscrierea la admitere într-o şcoală de profil.

Astfel, miercuri, 29 aprilie, poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire şi resurse umane ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare s-au aflat în trei licee din Satu Mare pentru a promova profesia de poliţist.

O primă întâlnire a avut loc la Liceul German „Johann Ettinger”, unde elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au fost informaţi cu privire la condiţiile de înscriere la şcolile postliceale care pregătesc agenţi de poliţie care funcţionează la Cluj-Napoca, respectiv Câmpina, precum şi cu privire la selecţia candidaţilor pentru Academia de Poliţie.

Cei peste 50 de elevi prezenţi au aflat că pot candida şi pe locuri destinate minorităţilor naţionale, dacă fac dovada apartenenţei la o minoritate recunoscută în România. Discuţiile cu poliţiştii prezenţi au fost completate de urmărirea unui film de prezentare a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, în urma căruia elevii au putut înţelege modul concret în care se pregătesc poliţiştii într-o şcoală care a primit de două ori în cei zece ani de când funcţionează, titlul de Şcoală Europeană, datorită standardelor ridicate şi a condiţiilor optime pe care le oferă elevilor săi.

În aceeaşi zi, la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, peste 150 de elevi din clasele a XII-a au fost prezenţi în Sala Festivă la întâlnirea cu poliţiştii. Discuţiile au fost axate pe înţelegerea responsabilităţii misiunii de poliţist dar şi a avantajelor pe care le presupune urmarea unei şcoli de profil, avantaje cum sunt: gratuitate la cazare, masă, echipament, asigurarea unui loc de muncă decent la absolvirea studiilor şi altele.

Au fost distribuite materiale informative conţinând condiţiile de înscriere la Academia de Poliţie, respectiv şcolile postliceale, precum şi datele de contact ale poliţiştilor din cadrul Serviciului de Resurse Umane care se ocupă de întocmirea dosarelor pentru candidaţi. După încheierea întâlnirii oficiale, elevii interesaţi de o carieră în acest domeniu au primit informaţii suplimentare de la poliţiştii prezenţi, în funcţie de întrebările specifice fiecărui caz în parte.

A treia întâlnire a zilei organizată de poliţişti a avut loc la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt din Satu Mare, peste 60 de elevi fiind încurajaţi să se gândească la o posibilă carieră în Poliţie.

Cele trei întâlniri susţinute de comisar de poliţie Simona Săndulescu, inspector principal Felicia Hrihorişan şi agent şef principal Ioan Cora s-au dovedit a fi benefice şi interesante elevilor aflaţi în faţa unei alegeri marcante pentru viitorul lor, alegerea profesiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.