Jandarmii sătmăreni, în vizită la Liceul cu Program Sportiv

jandarmi1

jandarmi2

jandarmi3

Marţi, 28 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare a răspuns prezent solicitării consilierului şcolar Timea Turtoi şi a directorului şcolii prof. Ionel Păcurariu şi a desfăşurat activităţi de recrutare a candidaţilor pentru şcolile militare de ofiţeri şi subofiţeri la cele trei clase de a XII-a ale Liceului cu Program Sportiv din municipiul, reședință de județ.

Viitorii absolvenţi ai liceului au fost informaţi cu privire la şcolile pe care le pot urma, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a deveni jandarmi, dar şi caracteristicile profesiei, avantajele şi dificultăţile carierei militare.

Pe lângă aspectele legate de posibilitatea de a urma o carieră militară, jandarmii au vorbit tinerilor şi despre delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar şi violenţă în general.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă şi modul corect de acţiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Elevii claselor terminale au ascultat cu interes expunerile făcute de plt. adj. şef Bujor Cîmpianu şi plt. adj. Liviu Năstruţ, iar după prezentarea aspectelor teoretice, le-au adresat numeroase întrebări jandarmilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.