Înscrierea copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2015-2016

copii

Pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar se derulează, succesiv, următoarele etape: reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și urmează să o frecventeze și în anul școlar 2015-2016, respectiv înscrierea copiilor nou veniți.

Reînscrierile se desfășoară începând cu 27 aprilie, iar înscrierile se vor derula în intervalul 11 mai-1 august, după un program stabilit de fiecare unitate de învățământ preșcolar.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face:
în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă; existența unui frate/a unei surori al/a copilului, înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învățământ în care se solicită înscrierea; părinte/tutore unic întreținător de familie; existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului).

Criteriile generale vor fi aprobate de Consiliul de administrație al unității de învățământ și se aplică în baza unor documente doveditoare prezentate de părinții/reprezentanții legali ai copilului.

Înscierile pot continua și după data de 1 august, dacă mai există locuri libere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.