Încasări de peste două milioane de lei în plus la bugetul județului Satu Mare

Incasari

Județul Satu Mare a încheiat primul trimestru al acestui an cu încasări în plus la buget în valoare de peste două milioane de lei, față de estimări, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef. Astfel, în cadrul ședinței de azi a CJ, consilierii județeni au aprobat o rectificare pozitivă, alocând bani pentru mai multe investiții.

În cadrul ședinței de azi, consilierii județeni au votat alocarea de bani pentru: reabilitarea Căminului de bătrâni din Carei, extinderea Secției de Oncologie de la Spitalul Județean, realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui Centru de balneo-fizioterapie la Tășnad, construirea unui spațiu ce va servi drept buncăr pentru aparatul de radioterapie, dotarea Serviciului „Salvamont” (cu ATV, remorcă specială pentru transportarea răniților, defibrilator, snowmobil, etc.).

În cadrul aceleiași rectificări bugetare, consilierii județeni au alocat sume pentru înființarea a patru societăți economice sociale, în care vor muncii persoane defavorizate. Potrivit celor declarate de Adrian Ștef „la Halmeu va fi dotată cu utilaje moderne atelierul de tâmplărie ce funcționează pe lângă Centrul de Plasament „Floare de colț”. De asemenea, în sediul fostei Fundații pentru Familie de pe strada Gabriel Georgescu din municipiul Satu Mare se va amenaja o arhivă digitalizată, la Noroieni o minifabrică de cutii din carton iar la Căuaș vrem să construim un atelier pentru împletit nuiele”.

Totodată, consilierii au suplimentat bugetul Muzeului Județean cu suma de 100.000 de lei pentru reconstruirea bisericuței de lemn din Soconzel distrusă într-un incendiu. De asemenea, se va amenaja terenul de la intrarea la situl arheologic de la Medieșu Aurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.