„In Memoriam” Corneliu Balla la Carei

Carei1

Carei2

Carei3

Carei4

Carei5

În luna aprilie a acestui an, mai precis la data de 11 aprilie, s-au împlinit 85 de ani de la nașterea profesorului, scriitorului și traducătorului Corneliu Balla, personalitate remarcabilă a culturii careiene. Cu această ocazie, Direcția de Cultură din Carei, în colaborare cu alte instituții de cultură au organizat o masă rotundă și un scurt recital de poezie din creația lui Corneliu Balla.

Manifestarea a avut marți, 28 aprilie, de la ora 16.00 în Sala „Deak Endre” a Centrului Cultural Carei și a continuat cu depuneri de coroane la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în cartierul Republicii din municipiul Carei.

Evenimentul a debutat cu un scurt cuvânt de deschidere din partea lui Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a municipiului Carei, după care invitatul evenimentului, Viorel Câmpean, reprezentant al Bibliotecii Județene Satu Mare a susținut o scurtă prezentare despre Corneliu Balla, viața și activitatea de creație a acestuia. A mai luat cuvântul poetul Ioan Nistor, care a prezentat detalii cu privire la modalităţile de creaţie şi tematica întâlnită în poeziile lui Corneliu Balla.

Au recitat poezii: Darius Duţescu, Roxana Mihaly, Patricia Borbely, Tania Gabor şi Anda David, elevi ai Liceului Teoretic Carei, îndrumați de profesoarele Liliana Sorian, Rodica Pop şi Alina Iacobuţ.

Participanții la eveniment au putut admira o mică expoziție de fotografii cu scriitorul, familia, locuința acestuia și cărți publicate de acesta. Materialele au fost puse la dispoziție de Biblioteca Municipală Carei, cu sprijinul familiei scriitorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.