Elevi și profesori de la Liceul German, în vizită în Turcia

turcia

turcia2

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus + „International Hi 5 Career Portofolio”, care se desfășoară de-a lungul a doi ani, 2014-2016 și la activitățile căruia participă elevi și profesori din șase țări: Turcia, Lituania, Polonia, România, Grecia și Italia.

Ce-a de a treia întâlnire în cadrul proiectului a avut loc săptămâna trecută, în perioada 20-26 aprilie, când un grup de cadre didactice și elevi au participat la activitățile ce s-au desfășurat în orașul Darica, Turcia.

Elevii participanti la întâlnirea de proiect au fost: Antonia Criste, Bogdan Șuta, Benjamin Groza, Robert Murguly și Mark Straub. Elevii au fost pregătiți și însoțiți de profesorii: Rodica Moise, Maria Reiz și Bogdan Szekely.

Elevii și cadrele didactice din țările participante au pregătit prezentări despre țara lor și despre oportunitățile de angajare a tinerilor din regiune și au participat la activitățile pregătite de țara gazdă (workshop-uri, întâlniri cu consileri în domeniul orientării în carieră).

Organizatorii au mai pregătit și excursii în Istanbul și Gebze, unde elevii au avut ocazia sa viziteze Universitatea Tehnică și laboratoarele de nanotehnologie, respectiv vizite la fabrici și scoli vocaționale.

Elevii au fost găzduiți în familii, având posibilitatea să cunoască nemijlocit realitățile, obiceiurile și tradițiile unei culturi total diferite. Următoarea întâlnire de proiect se va desfășura în România în luna septembrie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.