Mall de 40 de milioane de euro la Satu Mare

megamall4megamall3megamall2megamall1

Unul dintre cei mai activi investitori de pe piața imobiliară din România, Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), va investi 40 milioane de euro în construirea Mega Mall Satu Mare. NEPI a preluat acest proiect de la consorțiul austriac Real 4 You Immobilien Gmbh. Mega Mall-ul se va construi între cele două poduri, pe malul stâng al Someșului.

Mega Mall Satu Mare urma să fie construit de firma Real Magnum din Austria, membră a consorțiului Real 4 You, însă criza a anulat planurile de investiții. Ca urmare, austriecii au fost nevoiți să vândă proiectul Fondului sud-african NEPI.

Mega Mall ar urma să fie deschis până la sfârșitul anului 2016, iar lucrările vor începe în acest an. NEPI va investi 40 de milioane de euro în acest proiect. Mega Mall-ul se va construi între cele două poduri, pe malul stâng al Someșului.
Proiectul va avea o suprafață închiriabilă de 27.000 de metri pătrați. Complexul va avea o zonă de restaurante, cafenele și spații pentru petrecerea timpului liber. Printre chiriașii spațiilor comerciale s-ar putea număra: Carrefour, H&M, Takko, Deichmann, JYSK, CCC, Altex, Flanco și Cinema City.

NEPI gestionează, printre altele în România, Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Un Comentariu la "Mall de 40 de milioane de euro la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.