Comemorare George Marchiș la Carei

Carei1

Carei2

Carei3

Carei4

Direcția de Cultură a municipiului Carei a organizat un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 131 ani de la trecerea în neființă a poetului, publicistului, preotului, ulterior protopopului şi arhidiaconului George Marchiş, azi, 28 aprilie. Evenimentul s-a desfășurat de la ora 11.00 la Biserica greco-catolică Sfântul „Apostol Andrei”, de pe strada Ignișului, unde se găsește placa memorială, amplasată în amintirea acestuia.

În cadrul manifestării a fost evocată pe scurt personalitatea lui George Marchiș de către Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură Carei, a fost rostită o rugăciune de către pr. Răzvan Valentin Remeş, din partea bisericii Sfântul „Apostol Andrei” și au fost depuse coroane din partea Direcției de Cultură Carei și a Asociațiunii Culturale „Astra”, Despărțământul Carei, la placa memorială. La final, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei a mulțumit celor prezenți la acest moment comemorativ.

La eveniment au participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, ai Bibliotecii Municipale Carei, ai Asociațiunii Culturale „Astra”, Despărțământul Carei, localnici și un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 din Carei, însoțiți de cadrele didactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.