Carina Petric, medaliată cu bronz la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători

Carina Petric1

Carina Petric2

Recunoaștere internațională pentru Carina Mihaela Petric, eleva Colegiului Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, cea care zilele trecute a câștigat medalia de bronz la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists – ICYS 2015). Prestigiosul eveniment științific a avut loc la Izmir (Turcia), în perioada 18-25 aprilie.

La conferința din Turcia au participat tineri cercetători din 20 de țări, reprezentând Europa, Asia și Africa.

În cadrul conferinței Carina a prezentat lucrarea cu titlul „Posibilități de valorificare a diverselor surse de keratină”.

„Am avut de prezentat lucrarea, punctajul s-a acordat atât pe partea experimentală în sine cât și pe modul de prezentare, iar la final mi-a fost adresat un set de întrebări. Spre uimirea mea, au fost foarte interesați de lucrare. Au fost 20 de țări participante și cinci categorii, lucrarea mea s-a încadrat la Life Sciences. Săptămâna petrecută în Turcia a fost o experiență minunată, am avut prilejul de a cunoaște oameni și culturi noi, ceea ce reprezintă foarte mult pentru o elevă, viitoare studentă”, a declarat pentru Sătmăreanul Carina Petric.

Întrebată cu privire la facultatea pe care vrea să o urmeze, Carina ne-a declarat că „sunt încă indecisă, dar cele două domenii care mă atrag sunt Politehnica, construcții civile și Facultatea de Chimie, specializarea Chimie industrială”.

Carina Mihaela Petric a fost îndrumată de dr. Paul Atyim, profesor de chimie la Colegiul Național „Ioan Slavici”. Eleva face parte din Cercul de chimie aplicată „Cunoaștere și adevăr” al colegiului.

Lotul României, participant la conferința internațională, a fost alcătuit din șapte elevi selectați de către reprezentanții ICYS pentru România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.