Opt „eminescieni” premiați la olimpiadele naționale

Elevi1

Elevi2

Csreoka Nandor

Dragoman Diana Alexandra

Durla Pasca Alexandru Mihai

Groza Sergiu

Matioc Cosmina

Mihai Marcian David

Varga Diana Carina

Zimbru Stefania Denisa

Opt dintre elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” care au obținut cele mai bune rezultate la fazele naționale ale olimpiadelor școlare au fost prezentați azi, 27 aprilie, de către conducerea școlii, în cadrul unei conferințe de presă. La întâlnirea cu jurnaliștii, alături de elevi a participat și directorul instituției, profesorul Ioan Pop, dar și dascălii care i-au îndrumat pe copii spre performanță.

Diana Carina Varga, Alexandru Mihai Durla Pașca, Diana Alexandra Dragoman, Sergiu Groza, Cosmina Maria Matioc, Ștefania Denisa Zimbru, Nandor Csereoka și Marcian David Mihai sunt cei opt performeri ai prestigiosului colegiu sătmărean, care s-au întors cu premii și mențiuni de la olimpiadele naționale organizate în anul școlar 2014-2015.

Cel mai bun rezultat a fost obținut de Diana Carina Varga, elevă în clasa a XI-a A. Diana a cucerit locul I la Olimpiada Națională de Limba engleză. În luarea de cuvând Diana Varga i-a mulțumit profesoarei Ramona Istrate, dascălul care a pregătit-o pentru această olimpiadă. „Este foarte important să ai în spatele tău o persoană care te motivează permanent. A fost o mare realizare pentru mine că am câștigat locul I la acest concurs. Subiectele mi s-au părut abordabile, însă timp de o lună m-am pregătit, zi de zi, doar la limba engleză”, spune Diana.

Alexandru Mihai Durla Pașca, elev în clasa a XII-a, a câștigat locul II la Olimpiada Națională de Limba engleză. „Nu m-am așteptat să ating un nivel atât de înalt. În ceea ce privește viitorul, vreau să rămân în România și să urmez Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca”, a declarat Mihai.

Denisa Zimbru, elevă în clasa a XII-a, a câștigat o mențiune specială la Olimpiada Națională de Limba italiană, în condițiile în care nu studiază această disciplină la școală. „Am considerat că mă descurc și până la urmă am reușit să iau o mențiune specială. Am învățat această limbă în timpul în care am stat în Italia, împreună cu părinții”, spune eleva.

În continuare vă prezentăm lista cu cei opt performeri ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”:

Diana Carina Varga (clasa a XI-a A) – Premiul I la Olimpiada Națională de Limba engleză (prof. Ramona Istrate)

Alexandru Mihai Durla Pașca (clasa a XII-a A) – Premiul II la Olimpiada Națională de Limba engleză (prof. Ramona Istrate)

Diana Alexandra Dragoman (clasa a X-a F) – Mențiune la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă (prof. Marian Miclăuș)

Sergiu Groza (clasa a XI-a A) – Premiul special la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă (prof. Vasile Onea)

Cosmina Maria Matioc (clasa a XI-a D) – Mențiune specială la Olimpiada Națională de Chimie (prof. Bianca Domuț)

Ștefania Denisa Zimbru (clasa a XII D) – Mențiune specială la Olimpiada Națională de Limba italiană (prof. Irina Kiraly)

Nandor Csereoka (clasa a X-a A) – Medalie de bronz la Olimpiada Națională de Informatică (prof. Elenita Pașca Durla)

Marcian David Mihai (clasa a X-a A) – Mențiune de Onoare la Olimpiada Națională de Fizică (prof. Liviu Rotaru).

Cei opt „eminescieni” vor fi premiați într-un cadrul festiv cu ocazia „Zilei porților deschise”, eveniment programat pentru data de 8 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.