Eveniment cultural dedicat scriitorului Corneliu Balla

Afis Memorial Balla fin

Direcția de Cultură a municipiului Carei în colaborare cu alte instituții de cultură din județ organizează o masă rotundă și un recital de poezie din creația lui Corneliu Balla, susținut de elevi ai Liceului Teoretic din oraș, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la nașterea scriitorului.

Totodată, vor fi depuse coroane la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în Cartierul „Republicii” din municipiul Carei.

Manifestarea va avea loc marți, 28 aprilie, de la ora 16.00 în Sala „Deak Endre” a Centrului Cultural Carei.
Participanții la eveniment vor putea admira o mică expoziție de fotografii cu scriitorul, familia, locuința acestuia și cărți publicate de acesta. Materialele au fost puse la dispoziție de Biblioteca Municipală Carei, cu sprijinul familiei scriitorului.

Invitat în cadrul manifestării, Viorel Câmpean, reprezentant al Bibliotecii Județene Satu Mare va susține o scurtă prezentare despre Corneliu Balla.

Elevii Darius Duţescu, Roxana Mihaly, Patricia Borbely şi Tania Gabor vor recita poezii ale scriitorului.

Corneliu Balla a fost un reprezentant important al culturii careiene. S-a născut la 11 aprilie 1930, la Olosig, județul Bihor. A fost cunoscut sub pseudonimul literar Gabriel Rațiu. Traducător de excepție, publicist şi poet, a debutat editorial cu volumul „Logosclipuri” (2001), la Editura „Dacia”. A urmat volumul „Jugul cel bland”, în anul 2003, iar în 2008 i-a fost publicat post mortem volumul „Zarca”. A încetat din viață în 24 iunie 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.