Elevii Liceului Tehnologic „George Barițiu” din Livada, invitați să devină polițiști

Livada

Poliţiştii sătmăreni implicaţi în campania „Şi tu poţi deveni poliţist!” au organizat până în prezent mai multe întâlniri cu elevii de liceu. O astfel de acţiune a avut loc şi miercuri, 22 aprilie, la Liceul Tehnologic „George Bariţiu” din Livada.

Cu acest prilej, reprezentanta IPJ Satu Mare, inspector principal de poliţie Felicia Hrihorişan le-a prezentat elevilor oferta educaţională, respectiv modalitatea prin care tinerii dornici să devină poliţişti pot îmbrăţişa această profesie urmând fie studii unversitare, în cadrul Academiei de Poliţie, fie studii postliceale, în cadrul celor două şcoli de poliţie existente la Cluj-Napoca, respectiv Câmpina.

Pe parcursul celor trei întâlniri cu elevii au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează şcolile de poliţie (gratuitate la cazare-masă, bani de buzunar, repartiţie la finalizarea studiilor), fiind totodată prezentat şi un film realizat la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, o instituţie care funcţionează după cele mai înalte standarde europene, având condiţii excelente de pregătire a elevilor. Peste 120 de elevi au fost invitaţi, cu acest prilej, să se gândească la posibilitatea de a deveni poliţist, fiind încurajaţi să se pregătească din timp toţi cei care îşi doresc să urmeze o astfel de instituţie.

În aceeaşi zi la Liceul Tehnologic „George Bariţiu” din Livada au fost desfăşurate şi activităţi în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog în cadrul campaniei „O zi în şcoala ta!”. Peste 150 de elevi au participat la discuţii pe tema consumului de droguri, a infracţiunilor asociate cu traficul ori cu consumul de droguri, fiind aduse în atenţia participanţilor întregul tablou psiho-social şi medical pe care îl implică consumul de droguri, dincolo de marketingul pozitiv, adeseori exagerat în rândul adolescenţilor. Drogurile nu rezolvă o problemă, ci creează mai multe, nu aduc fericirea pe termen lung, ci doar posibile senzaţii euforice de scurtă durată, dar cu consecinţe dintre cele mai grave.

Specialiștii antidrog şi poliţiştii prezenţi au avut şi o întâlnire cu cadrele didactice, prin care au dorit să atragă atenţia asupra acestui fenomen tot mai răspândit în rândul tinerilor, dar şi să afle care sunt posibilităţile concrete de a interveni în astfel de cazuri. Au fost totodată distribuite materiale informative, atât elevilor, cât şi profesorilor.

Activităţile au fost coordonate din partea liceului de prof. Monica Popescu, consilier şcolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.