Dezvelirea bustului lui Gheorghe Dragoş, în curtea Colegiului Economic

Gheorghe Dragos

Prin grija Consiliului Județean (CJ) și a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare, în curtea Colegiul Economic se va dezveli bustul prof. univ. dr. Gheorghe Dragoş, întemeietorul învățământului comercial în Satu Mare. Evenimentul se va desfășura marți, 28 aprilie, de la ora 12.00.

Gheorghe Dragoş s-a născut la 30 septembrie 1898 în Satulung – Săcele, judeţul Braşov. A urmat clasele primare la Şcoala Confesională Ortodoxă Română de la Biserica „Sfinţii Arhangheli” din Satulung, apoi patru clase la Gimnaziul Ortodox Român din Braşov. Îşi continuă studiile la Şcoala Comercială Superioară Ortodoxă Română din Braşov, absolvind în 1916, cu diplomă de maturitate. În 1920 urmează Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale din Bucureşti, Secţia economică, obţinând licenţa în studiile economice în 1923.

Înfiinţează Şcoala Superioară de Comerţ din Satu Mare, cu limba de predare română, fiind primul director al acestei şcoli de le 15 noiembrie 1923 până la 1 septembrie 1929.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.