Careianul Paul Musta, premiat de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

Echipa inainte de testare

echipa

Paul Musta

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Aurel Vlaicu, i-a premiat marți, 21 aprilie, pe cei nouă studenți care au reușit să câștige locul I la „Seismic Design Competition”. Evenimentul anual este organizat de EERI SLC (Students Leadership Council) și anul acesta s-a desfășurat la Boston Massachusetts în perioada 31 martie-3 aprilie. Din echipa care a reprezentat România la această competiție a făcut parte și careianul Paul Musta.

Inițial, echipa noastră s-a clasat pe locul secund, însă în urma revizuirii fișelor de concurs a întregilor echipe participante, organizatorii au actualizat greutatea totală a clădirii realizată de studenții clujeni, de la 6.822 pounds la 5.822 pounds, acest fapt aducând în Cluj-Napoca, pentru al doilea an consecutiv trofeul SDC.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost urmată în clasament de University of California, Los Angeles și University of California, Berkley.

Macheta studenților români, denumită Beacon Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa, și chiar dacă a avut o greutate de doar 748 de grame, a rezistat cu brio celor trei cutremure ale concursului.

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de nouă studenți (Alexandru Țigănescu, Paul-Ștefan Musta, Ana-Maria Carpea, Iulia-Elena-Maria Fățan, Andrei-Mihai Chiș, Mircea Alexandru Terec, Alexandru Ivan Greceniuc, Andreea-Diana Coman și Sarkozi Norbert-Peter) și s-a confruntat cu 34 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care: University of California, California State Univiersity, University of British Columbia, Stanford University sau University of Michigan.

„A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT, Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți. Concursul în sine ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți de la alte universități de prestigiu, de a ne raporta la modul lor de gândire și de viață, de a lega prietenii. Unii mai bine pregătiți, alții cu proiecte realizate pe ultima sută de metri, fiecare echipă a venit cu idei noi, concepte originale, a fost o interacțiune și un schimb de experiență. Tot în cadrul conferinței, ne-am remarcat ca o echipă cu un proiect solid, care știe să depășească cu brio orice problemă apărută. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, predicțiile, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echipă, atât pe partea efectivă de construcție a machetei, cât și pe analizele pe care le-am realizat și pe care le-am îmbunătățit constant”, a declarat Alexandru Țigănescu, șeful echipei studenților clujeni.

„Seismic Design Competition” este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe, care include: propunere Design, prezentare, poster și arhitectură, acuratețea predicțiilor, venit anual, cheltuieli anuale în administrarea clădirii și costul seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei. În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a avut un profit de 824,332 de $ clasându-se astfel pe locul 1, urmată de University of California, Los Angeles și University of California, Berkley.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.