„Ziua Națională a Tineretului” va fi marcată la Satu Mare

tineret1

tineret2

În data de 2 mai, tinerii cu vârsta de până la 35 de ani vor avea acces gratuit la Muzeul Județean și instituțiile de cultură pe care aceasta le are în subordine. Acțiunea a fost gândită cu ocazia Zilei Tineretului.

Detalii cu privire la acest proiect au fost oferite de către directorul DJST, Virgil Dragoș, respectiv de directorul adjunct al Muzeului Județean Satu Mare, Radu Ardelean, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 21 aprilie.

Din dorința de a promova spațiul cultural sătmărean precum și turismul cultural în rândurile tinerilor din acest județ, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) și Muzeul Județean Satu Mare au încheiat un parteneriat cadru, pe termen lung, prin care cele două instituții își arată disponibilitatea de a conlucra în vederea organizării de acțiuni comune destinate tinerilor.

„Un prim pas al acestui parteneriat este constituit de marcarea zilei de 2 mai, Ziua Națională a Tineretului din România, dată în care accesul tinerilor de până la 35 de ani va fi gratuit la obiectivele din subordinea Muzeului Județean Satu Mare. Considerăm că această acțiune poate să reprezinte o oportunitate care să ducă la creșterea consumului de cultură în rândul tinerilor”, a declarat Virgil Dragoș.

De asemenea, acțiunea încearcă să vină în ajutorul Programului „Fii turist în județul tău”, inițiat de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare, prin promovarea în rândul tinerilor a numeroaselor obiective cultural-turistice din județul nostru.

„Ne propunem ca în următorii ani acest eveniment să fie marcat prin facilitarea organizării unor excursii pe traseele turistice județene în așa fel încât tinerii sătmăreni să beneficieze din plin de oferta culturală a județului Satu Mare”, spune Radu Ardelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.