„O scrisoare pierdută”, în reprezentația Trupei „Harag Gyorgy”

spectacol

Vineri, 24 aprilie, începând cu ora 19.00, va avea loc o reprezentație în afara regimului de abonamente a spectacolului „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, în regia lui Sorin Militaru.

Cunoscutul regizor român, Sorin Militaru, s-a angajat, la invitația Teatrului de Nord Satu Mare, să monteze bine cunoscuta comedie caragialiană, „O scrisoare pierdută”, în distribuția ambelor secții.

Spectacolul „Trupei Harag Gyorgy” plasează acțiunea într-o societate maghiară transilvăneană, în prezent, fapt pentru care textul și conflictele regăsite sunt centrate pe generalitate și actualitate. Astfel, Tipătescu devine Paliczki, Trahanache Tarhonyai, iar micul oraș de provincie din Regat este înlocuit cu un oarecare oraș de provincie locuit de maghiari. Cele două reprezentații (română și maghiară) comunică între ele subliniind ambiția politică și cea umană și nu în ultimul rând faptul că indiferent de efortul pe care îl depunem pentru materializarea scopurilor noastre egoiste, soarta ne este decisă de forțe pe care nu le putem controla.

Bilete de intrare se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri, între orele 10.00 și 17.00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.