SCA Satu Mare a plantat peste 6.000 de puieți în Iojib și Turulung

plantare1

plantare2

plantare3

plantare4

Sâmbătă, 18 aprilie, a luat sfârșit marea plantare de primăvară organizată de Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare în Ariile Protejate „Râul Tur”. SCA Satu Mare, în cele două localități țintă a plantat 6.100 de puieți cu ajutorul celor 105 voluntari participanți. Partenerii evenimentelor au fost Asociația Cresătorilor de Taurine din Turulung, Primăria Turulung și Composesoratul Iojib.

Plantarea s-a realizat în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Plantările au fost realizate în apropierea localităților Turulung și Iojib, în două week-end-uri succesive. Pe parcursul plantărilor au fost plantați puieți de păr pădureț, plop alb, stejar și păducel. Ca rezultat al plantărilor în Turulung au fost realizate pâlcuri de arbori și arbuști, iar în Iojib a fost realizat o perdea forestieră de 2 km lungime pe marginea pășunii. Munca bine făcută a fost recompensată de organizatori cu un gulaș gustos.

Aliniamentul de arbori și pâlcurile de arbori și tufărișuri în viitor vor contribui la conservarea mai multor specii protejate, oferind loc de cuibărire și adăpost acestor specii. În același timp va avea efecte benefice asupra calității și esteticii pășunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.