Mașinile de epocă au „invadat” Careiul

masini1

masini2

masini3

masini4

masini5

masini6

masini7

Sâmbătă, 18 aprilie, la Carei a avut loc o paradă a maşinilor de epocă organizată de reprezentantul RCR, Ciprian Mureşan, eveniment la care a participat şi delegaţia clubului „Drum Bun” de la Satu Mare.

„Retroparada Primăverii” s-a desfăşurat simultan în 24 de oraşe din ţară.

Tocmai vechimea le ajută să devină vedete oriunde s-ar afla, şi prin asta ne referim la maşinile frumos lustruite şi atent întreţinute de stăpânii lor. Sute de curioşi s-au adunat în jurul „simpaticelor bătrânele”.

De la maşini din anii 50 până la cele mai actuale, de la mărci ruseşti, germane până la iubitele Dacii româneşti.

Cele care au întors cu adevărat privirea au fost Daciile membrilor clubului de maşini de epoca sătmărean, „Drum Bun”, remarcându-se o Dacia 1100 din anul 1969, un model 1300 din 1973 dar şi o deosebită Dacia 1300 neagră, sau cum o ştiu bătrânii, „Dacia securistă”.

De asemenea şi Volga M 21 a cărui proprietar este chiar coordonatorul clubului „Drum Bun” a atras atenţia celor prezenţi la eveniment.

După expoziţie, câteva dintre maşini s-au încolonat şi au plecat la drum sub ochii trecătorilor care au rămas cu gura căscată la cât de frumoase sunt.

La paradă au luat parte fani ai maşinilor de epocă, colecţionari, tineri curioşi sau copii care s-au urcat la volanul „distinselor doamne”.

În perioada 6-7 iunie la Satu Mare va avea loc a II-a ediţie a întâlnirii Cluburilor „Drum Bun”, paradă de maşini de epocă, cu participare internaţională. „După marele succes de la prima ediţie, vrem să organizăm cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare şi anul acesta parada de maşini retro. Au confirmat prezența participanţi din Ucraina, Republica Moldova, România şi bineînţeles şi celebrii polonezi din Cracovia, iubitori de România şi de tot ce ţine de ţara noastră. Adresăm invitaţia tuturor posesorilor de autoturisme retro să ni se alăture la acest eveniment. La numărul de telefon 0751023411 pot să mă contacteze şi le voi spune toate detaliile”, a declarat preşedintele Clubului „Drum Bun” Satu Mare, George Negrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.