Turneu de handbal în memoria profesorului Mircea Dohan

Mircea Dohan

În perioada 8-9 mai, va avea loc cea de-a IV-a ediție a „Memorialului Mircea Dohan” în municipiul Carei, în cadrul căruia se va desfășura un turneu de handbal feminin și masculin cu participarea echipelor de juniori ale cluburilor: fete – Junioare III – CSS 2 Baia Mare (Maramureș), CSS Zalău (Sălaj), CS Romsport Oradea (Bihor), Unirea Tășnad (Satu Mare), Speranța Pișcolt (Satu Mare), Unirea Valea lui Mihai (Bihor), Varosi Kezilabda Klub Csenger (Ungaria), Liceul Teoretic Carei ( Satu Mare) și băieți – Juniori II : CSS 2 Baia Mare (Maramureș) Liceul Teoretic Carei (Satu Mare), Varosi Kezilabda Klub Csenger (Ungaria), CS Catanele Negre Năsăud (Bistrița Năsăud), Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei (Satu Mare), Liceul „Josephus Calasantius” Carei (Satu Mare).

Meciurile se vor desfășura în trei locații : Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, Sala de Sport a Liceului Teoretic și Baza Sportivă din Parcul Dendrologic Carei. În caz de vreme nefavorabilă, meciurile de la baza sportivă din parc se vor juca în sălile de sport amintite anterior.

Va mai avea loc un meci demonstrativ „Old-Boys” între „Victoria” Carei 70-80 și echipa antrenorilor cluburilor participante.

Evenimentul handbalistic este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport, Primăriei municipiului Carei și a Federației Române de Handbal, de către Grațian Boroș și Mircea Dohan, reprezentanți din partea familiei regretatului profesor.

Profesorul Mircea Ioan Dohan s-a născut la 21 februarie 1949. A absolvit cursurile următoarelor instituții de învățământ: Liceul de Cultură Generală din Carei, Școala Tehnică Financiară din Baia Mare și Institutul de Educație Fizică din Oradea. A fost component al echipelor de handbal „Victoria” Carei, „Minerul” Baia Mare (Divizia A) și „Constructorul” Oradea. Ca și antrenor s-a remarcat prin calificările repetate la faza națională cu echipa de oină din Lucăceni. S-a stins din viață la 9 iunie 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.