O treime din școlile din județ au sisteme de supraveghere video

Florentin Vlad

Puțin peste o treime din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Satu Mare, 105 la număr, sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, iar 155 „au mijloace de pază și monitorizare”, reiese din raportul prezentat azi, 15 aprilie, de către șeful IPJ Satu Mare, Florentin Vlad, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural. Lipsa pazei la nivelul unor unități de învățământ, favorizează comiterea unor infracțiuni (furturi, loviri, etc.).

Din aceleași documente reiese că la nivelul județului nostru sunt un număr de 305 unități de învățământ preuniversitar, din care 100 în mediul urban și 205 în mediul rural.

Din cele 305 unități de învățământ, 277 sunt date în responsabilitatea IPJ Satu Mare, de 17 răspunde Poliția Locală iar restul de 11 unități școlare au fost distribuite Jandarmeriei.

În ceea ce privește situația faptelor penale sesizate, comise în școli și în zonele adiacente, numărul acestora este în scădere față de semestrul I al anului școlar 2013-2014. Astfel, în primul semestru al anului în curs au fost sesizate un număr de opt fapte penale, în comparație cu 13, în prima jumătate a anului școlar precedent. Potrivit șefului IPJ, în perioada mai sus menționată au fost comise două furturi de telefoane mobile, o tentativă la furt și cinci infracțiuni de lovire.

Florentin Vlad spune că aceste fapte antisociale sunt cauzate de: lipsa cu desăvârșire a pazei în unitățile școlare vizate, executarea serviciului de pază în mod necorespunzător dar și neluarea unor măsuri minime de securitate a bunurilor elevilor pe timpul orelor de curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.