Andreea Paul: „Discriminarea de gen și violența în familie sunt epidemii globale”

Andrea Paul

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 15 aprilie, deputatul Andreea Paul a subliniat faptul că o româncă este agresată la fiecare trei secunde. Cu toate acestea, susține parlamentarul sătmărean, autoritățile guvernamentale au alocat doar 2 lei pe locuitori în vederea dezvoltării unui program cu privire la violența în familie.

„Cifrele arată că bătaia nu este tocmai ruptă din rai, așa cum spuneau bătrânii. 82.000 de victime și 800 de decese sunt înregistrate oficial în România între 2004 și 2011 ca urmare directă a violenței în familie. Gravitatea situației nu este dată doar de aceste date statistice, unele dintre ele fiind foarte mult subestimate sau incorecte din cauza fricii față de consecințe a femeilor agresate, din lipsa studiilor în domeniu sau din cauza faptului că multă lume o privește ca pe o problemă intimă ce ține de familia proprie”, spune Andreea Paul.

Deputatul de Satu Mare a participat recent în Spania, la Congresul internațional dedicat femeilor din mediul rural. Potrivit acesteia mai multe țări depun eforturi pentru a reduce violența în familie.

„Concluzia acestui congres internațional a fost însă că discriminarea de gen și violența în familie sunt epidemii globale care vizează toate țările. Este o epidemie intolerabilă care nu ține nici de bogăție nici de sărăcie”, a conchis Andreea Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.