Andrei Bud va concura în Maroc cu cei mai buni informaticieni din lume

Andrei Bud

Negreșteanul Andrei Bud va participa în perioada 15-22 mai la „ACM-ICPC World Finals”, una dintre cele mai puternice competiții de informatică din lume. Concursul ce se va desfășura în Maroc, este organizat de Association for Computing Machinery (ACM) cu sprijinul IBM.

La această competiție România va fi reprezentată de trei studenți de elită din domeniile Matematică și Informatică, și anume: Andrei Bud, Adrian Budău, respectiv Ciprian Olariu.

Întrebat ce șanse dă reprezentativei României la competiția din Maroc, Andrei Bud a declarat pentru Sătmăreanul că „e o competiție foarte dură, cu suficiente echipe în față astfel încât să fim rezervați în ceea ce credem că va fi”.

Andrei Bud s-a întors recent cu locul I absolut la individual de la Olimpiada Internaţională de Matematică South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS, competiție ce s-a desfășurat în perioada 3-8 martie, în orașul macedonean Ohrid.

În afară de premiul obținut în Macedonia, Andrei Bud se poate mândri cu un palmares impresionant în domeniul matematicii. Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori.

La începutul lunii mai 2014, Andrei s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria). La Olimpiada Internațională de Matematică ce a avut loc anul trecut în Africa de Sud, Andrei Bud a câștigat medalia de argint.

Andrei Bud are 19 ani, este din Negreşti-Oaş şi a absolvit Liceul Teoretic de Informatică din Bucureşti. În prezent este student al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din capitală.

Un Comentariu la "Andrei Bud va concura în Maroc cu cei mai buni informaticieni din lume"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.