Incendiu la Psihiatrie. Un bolnav şi-a dat foc la saltea

incendiu-spital
Un bolnav internat pe Secţia de Psihiatrie cronici a Spitalului Vechi a dat foc în această seară (3 aprilie) la salteaua din patul în care stătea. În incendiu au fost rănite două persoane care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

Bolnavul care a provocat incendiul a suferit arsuri pe 10% din suprafaţa corpului, iar o altă persoană, o femeie în vârstă de 71 de ani s-a intoxicat cu fum.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian “în momentul izbucnirii incendiului în cadrul secției erau interenați 40 de pacienți. Doi dintre aceștia, un bărbat și o femeie au suferit arsuri. Bărbatul, în vărstă de 38 de ani, a suferit arsuri de III și IV, pe 10% din suprafața corpului, pe torace și membre. Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe după care, la sala de operație unde s-a efectuat, sub anestezie, toaleta arsurilor. În momentul de față pacietul, stabilizat, se află internat la Chirurgie Plastică.

A doua victimă, o pacientă în vîrstă de 71 ani a suferit arsuri superficiale la nivelul unui antebraț și o ușoară intoxicație cu fum și se află la UPU, conștientă, stabilizată. Pentru ceilalți pacienți s-a luat măsura mutării lor temporare în cadrul secției de Psihiatrie acuți în condiții de siguranță deplină. În urma incendiului au fost afectate trei spații printre care un salon și o magazine, au ars saltele, cerșafuri, paturi, dulapuri”.

La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv prefectul Eugeniu Avram. Incendiu a izbucnit în jurul orei 19.30 şi a fost stins pe 20.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.