Doru Tukacs revine după Paști în fața judecătorilor ÎCCJ

Doru-Tukacs

La doar câteva zile după Sărbătorile Pascale, adică pe 16 aprilie, interlopii sătmăreni Dorel Tukacs și Mircea Condor sunt așteptați în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României, pentru a face lumină în celebrul dosar al utilajelor furate din Uniunea Europeană.

Situația nu este deloc roză pentru cei doi sătmăreni din moment ce în urmă cu câteva luni (în data de 5 decembrie 2014), Tukacs și Condor au fost condamnați la ani grei de pușcărie de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentințe destul de grele au primit și ceilalți 22 de inculpați în acest dosar.
Astfel, Tukacs a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de privare de libertate, iar Condor la 9 ani 11 luni și 11 zile de pușcărie.

Potrivit procurorilor, hoții identificau utilajele agricole, verificau modul în care acestea erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracție, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS, după care utilajele erau furate și transportate în România, fiind folosite documente false. Mai apoi erau ascunse la diverși tăinuitori și apoi vândute pentru importante sume de bani.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la suma de aproximativ 4 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.