Sătmăreanca săptămânii – Alexandra Szabo

alaxandraszabo1alaxandraszabo2alaxandraszabo3 alaxandraszabo16 alaxandraszabo15 alaxandraszabo14 alaxandraszabo13 alaxandraszabo12 alaxandraszabo11 alaxandraszabo10 alaxandraszabo9 alaxandraszabo8 alaxandraszabo7 alaxandraszabo5 alaxandraszabo4

Sătmăreanul: Cine este Alexandra Szabo?

Alexandra Szabo: Numele meu este Szabo Alexandra Larisa , sunt nascuta in Satu Mare la data de 19 aprilie 1994 , zodia berbec. Anii de liceu i-am petrecut la Colegiu National ” Doamna Stanca”, unde pot sa spun ca am trait cele mai frumoase momente ale adolescentei, inconjurata de oameni minunati. In prezent sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Geografie, specializare Geografia Turismului, in cadrul Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca. Sunt o persoana capricioasa, cu un temperament foarte vulcanic, o fire deschisa, si comunicativa. Imi place sa am cati mai multi prieteni si sa fiu mereu inconjurata de oameni de la care am ce invata. Sunt un om care care priveste viata ca pe o lupta si toti cei din jur sunt concurenti.

Sătmăreanul: Cât timp petreci săptămânal pe net şi ce îţi ocupă cea mai mare parte?

A.S.: Net-ul a ajuns sa faca parte din viata noastra de zi cu zi, a ajuns sa ne creeze o usoara dependenta. Recunosc ca sunt in permanenta online, pe Facebook, Viber sau WhatsApp. Majoritatea timpului mi-l petrec alaturi de prietenii si iubitul meu. Atat orele la facultate cat si iesirile cu prietenii mei sunt de asemenea prezente in activitatea mea zilnica. Vorba aceea: „Dacă ieşi cu cineva şi te întorci acasă cu bateria telefonului plină, înseamnă că ai ieşit cu cine trebuia”!

Sătmăreanul: Dacă ţi s-ar cere să enumeri câteva lucruri specifice judeţului Satu Mare care ar fi acelea?

A.S.: Cand ma gandesc la atractiile si obiectivele turistice specifice judetului nostru, gandul imi zboara prima data la Turnul Pompierilor, Hotelul Dacia, Statuia Vasile Lucaciu, Teatrul de Nord, Cetatea din Ardud , Castelul Karoly si multe altele.

Sătmăreanul: La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?

A.S.:La cuvintele ” Acasa” si ” Familie” . La parintii mei care m-au crescut si au avut grija ca viata mea sa capete un sens , la acele trairi pe care le resimt de fiecare data cand ma intorc acasa , in Satu Mare. La prietenii mei, care mi-au mai ramas alaturi in tot acest timp.

Sătmăreanul: Unde îţi place să ieşi când vrei să petreci ?

A.S.: Trebuie sa recunosc ca in timpul anului vin rar acasa, aproximativ tot la 3 saptamani, si stau destul de putin, iar in timpul vacantei de vara sunt mereu plecata. De aceea cand sunt in Satu Mare, marea majoritate a timpului o petrec acasa, alaturi de sora si parintii mei . Cand se mai iveste o iesire, o fac cu tot dragul fie in cluburi sau in pub-urile din zona centrala . Unde sunt prietenii mei, acolo sunt si eu, nu am un loc preferat.

Sătmăreanul: Ce îţi place cel mai mult la Satu Mare?

A.S.: La Satu Mare cel mai mult imi place arhitectura orasului dar si personalitatea lui. Imi place ca este un oras primitor, cu o usoara inclinare spre competitiv .

Sătmăreanul: Ce îţi displace cel mai mult?

A.S.: As putea sa spun in 3 cuvinte : monotonia, singuratatea, oamenii cu dubla personalitate.

Sătmăreanul: Dacă ar fi să poţi să locuieşti oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?

A.S.: Dat fiind faptul ca pe timpul sezonului de vara sunt Ghid Turistic in Turcia, regiunea Antalya, as alege aceasta tara si aceasta regiune. Cand esti in Antalya esti atat la mare cat si la munte. Iubesc muntele insa ii sunt fidela si marii. Personalitate turcilor este foarte puternica, obiceiurile si traditiile lor sunt foarte interesante. Cu toate acestea, nu sunt foarte convinsa ca mi-as parasi tara.

Sătmăreanul: Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?

A.S.: I-as cere: multa sanatate, incredere, si vointa. Pentru ca daca le ai pe acestea, restul te prind din urma.

Cartea preferata: Fluturi – Irina Binder

Melodia preferata: Sam Smith – I’m not the only one

Filmul preferat: ” If I stay “