„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei”, marcată și la Satu Mare

TBC

„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei” a fost marcată azi, 24 martie la Satu Mare prin organizarea unui simpozion științific la sediul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul, reședință de județ.

La eveniment au participat și prefectul Eugeniu Avram, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Claudiu Sulea, directorul DSP Satu Mare, dr. Dan Cojoc și președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Satu Mare, Constantin Demian.

După deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului de azi, managerul spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu, a vorbit despre incidența tuberculozei la nivel național, făcând totodată referire și la județul nostru.

Potrivit specialistului sătmărean, anul trecut în județul Satu Mare au fost înregistrate un număr de 279 de cazuri noi de boală, față de 376 în 2013.

În cadrul simpozionului au fost susținute o serie de lucrări de specialitate dintre care amintim: „Metode moderne de diagnostic în tuberculoză”, „Aspecte radiologice în tuberculoza pulmonară”, „Tuberculoza pulmonară – de la epidemiologie la tratament”, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.