Virgilio Bardossi își expune „Peisajul italian” la Muzeul Județean Satu Mare

expo

Virgilio Bardossi, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din Italia, își expune lucrările la Muzeul Județean Satu Mare. Expoziția „Peisaj italian” va fi vernisată joi, 26 martie, la ora 14.30. Lucrările fotografului italian vor putea fi vizionate până în data de 11 aprilie.

Maestrul fotograf Virgilio Bardossi, născut în 1945 la Fiesole, Florenţa, este considerat al doilea fotograf al Italiei după numărul de invitaţii la saloanele internaţionale.

În lunga şi prestigioasa carieră, a fotografiat în aproape toate colţurile lumii, lucrările sale regăsindu-se în multe muzee sau colecţii particulare precum şi într-o serie de albume tematice cu mare succes la public („Focusând pe lumea zăpezii” – realizat la invitaţia Federaţiei Chineze de Fotografi, „Veneţia sub ape” – prezentând inundaţiile din Veneţia, „Reportaj din Maramureş”, etc.).

Din anul 1973 este membru al FIAF (Federaţia Artiştilor Fotografi din Italia). Pentru lucrările sale, Virgilio Bardossi a fost recompensat de FIAP (Federaţia Mondială a Artiştilor Fotografi) cu cele mai înalte distincţii printre care şi titlul de Maestru FIAP acordat pentru colecţia de fotografii realizată în Maramureş, „Protrete: Maramureşul la sfârşit de mileniu” (colecţie prezentată şi la Ministerul Culturii, Bucureşti).

Din 1995, vizitează sistematic Maramureşul şi România. Maestrul italian aduce anual câte un grup de fotografi în Maramureş pentru a lucra cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.