Elevi din județul Satu Mare au învățat ce să facă în caz de cutremure, incendii și scăpări de gaz

lectie

Aproape 1.000 de elevi din mai multe județe printre care și Satu Mare au participat, în perioada 9-24 martie, la o serie de lecții susținute de 40 de voluntari E.ON și specialiști ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență (ISU). În județul nostru lecțiile s-au desfășurat în localitățile Apa, Crucișor și Pișcolț.

Prin simulări de situații de urgență și exemple concrete, copiii au învățat ce să facă în caz de incendiu, scăpări de gaz sau chiar cutremur.

Acțiunile derulate fac parte din cadrul campaniei de informare și educare „Nu tremur la cutremur”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), derulată la nivel național prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul „Împreună pentru siguranță”, în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire și conștientizare a cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Sursa foto: www.emaramures.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.