Cetatea medievală din Mediaș va fi reabilitată de o firmă din Satu Mare

Cetatea Medias

Cetatea medievală din Mediaş va fi reabilitată din bani europeni, iar lucrările vor fi efectuate de SC Euras SRL Satu Mare. Valoarea proiectului este de 25,9 de milioane de lei, finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului fiind de 17,7 milioane de lei.

Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul acestui an (2015), în caz contrar vor fi continuate din fondurile primăriei.

Contractul de finanțare a fost semnat în august 2014, iar în această lună s-a semnat contractul de lucrări cu SC Euras SRL Satu Mare.
Constructorul a preluat deja amplasamentul iar lucrările urmează să înceapă în zilele următoare.

Potriviit contractului semnat, din banii alocați se vor executa lucrări de consolidare structurală şi restaurare a elementelor decorative la zidurile cetăţii şi la „Bastionul Cuţitarilor”, „Turnul Pietrarilor”, respectiv „Turnul Rotarilor”.

Totodată, se va instala și un sistem de iluminat, vor fi amenajate spaţii de circulat, amplasate obiecte de mobilier urban (banchete, jardiniere, suporţi de biciclete, panouri şi stâlpi informaţionali), arbuşti şi alte elemente de vegetaţie decorativă.

Prin derularea acestui proiect se are în vedere crearea a 20 de locuri de muncă permanente, 45 de locuri de parcare şi primirea a peste 56.000 de turişti anual.

Cetatea din Mediaș a fost construită între anii 1490-1534.

Un Comentariu la "Cetatea medievală din Mediaș va fi reabilitată de o firmă din Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.