Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 mai 2015

card2

Sistemul de medical sătmărean este pregătit pentru introducerea cardului național de sănătate. La nivelul județului Satu Mare au fost tipărite 229.454 de carduri, din care au fost distribuite 28.918 și returnate un număr de 10.536 de carduri.

Potrivit celor declarate de președintele director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Georgeta Pop, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 16 martie, utilizarea cardului de sănătate va fi obligatorie din data de 1 mai 2015. Alături de Georgeta Pop, la conferința de presă au participat și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Dan Cojoc, respectiv directorul de relații contractuale din cadrul CJAS Satu Mare, Mihaela Curta.

Conducerea CJAS a subliniat că persoanele care nu doresc să utilizeze cardul de sănătate din motive religioase, au ca alternativă adeverința de înlocuire a cardului, ce poate fi eliberată la cerere de către CJAS.

Până în data de 30 aprilie 2015, cardurile de sănătate vor funcționa în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale. Începând cu data de la 1 mai, cardul de sănătate va deveni unicul sistem de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.