RIUF, cel mai important târg internațional de universități, ajunge în Cluj Napoca pe 17 martie

riuf

A mai rămas mai puțin de o săpămână până la RIUF (Romanian International University Fair), cel mai așteptat târg internațional de universități din Cluj Napoca. Pe 17 martie, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, elevii și studenții din zona Transilvaniei pot afla mai multe despre programele de licență și master a peste 55 de universități din țări precum Germania, Danemarca, Franța, Olanda, Spania, Elveția, Marea Britanie, România.

RIUF este mai mult decât un târg educațional, este un eveniment care le oferă vizitatorilor o experiență completă. De la unele dintre cele mai prestigioase universități din lume și până la școli de limbi străine sau asociații studențești, RIUF poate oferi o imagine de ansamblu asupra oportunităților educaționale și de dezvoltare personală de care pot beneficia participanții. Mai mult, pe lângă programele educaționale variate, cei care vor trece pragul târgului pot beneficia de consiliere educațională și profesională gratuită.

Andra Boja este studentă în Danemarca din 2013, la University College of Northen Denmark, profilul Computer Science, iar experiența sa ca student internațional a început la RIUF Cluj Napoca. Ce a însemnat participarea la Romanian International University Fair (RIUF), ne spune chiar ea:

Experiența mea la RIUF Cluj Napoca

Mi-aduc aminte de acel an, era luna octombrie 2012, iar eu eram elevă în clasa a unsprezecea. Profesorul de istorie organizase o excursie special pentru RIUF Cluj  Napoca, la propunerea noastră.  Cum puteam noi rata o excursie la Cluj ?

Aveam câteva întrebări pe o hârtie și o grămadă în minte, era nevoie doar de persoana potrivită care să aibă răbdare să îmi răspundă la toate. Din fericire, am găsit pe cineva care studia în Danemarca. ”L-am asaltat” cu întrebări despre experiența sa ca student în străinătate, despre Danemarca în general și despre sistemul de învățământ de acolo. Am fost norocoasă să primesc răspunsuri la majoritatea întrebărilor pe care le-am avut.

Deși nu am aplicat la niciuna din facultățile expozante de atunci, am aflat foarte multe lucruri care mă interesau.

(…)

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că RIUF mi-a dat impulsul de care aveam nevoie și atunci a fost momentul în care m-am decis – definitiv : „Vreau să iau viața în piept, vreau să studiez în străinătate!”.

Așa că sunt extrem de recunoscătoare pentru imboldul acordat.”

La fel ca Andra Boja mai sunt zeci de mii de elevi și studenți care au participat la RIUF, s-au informat și mai apoi au ales programul de studii cel mai potrivit, fie că vorbim de licență sau master.

Înscrie-te și tu la RIUF pe www.riuf.ro și vino pe 17 martie, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, să afli cum poți merge mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.