Angajații și voluntarii Asociației „Stea”, învățați cum să atragă fonduri pentru dezvoltarea proiectelor

Stea1

Stea2

În perioada 2-6 martie, Asociația „Stea” a beneficiat de o importantă oportunitate de dezvoltare organizațională prin desfășurarea unui curs în domeniul atragerii de fonduri pentru 14 angajați și voluntari ai asociației. Cursul s-a desfășurat la Tășnad.

Programul intensiv de cinci zile de formare a fost realizat de către Roxana Sofică, trainer experimentat în domeniul fundraising-ului pentru ONG-uri în cadrul Asociației pentru Relații Comunitare din Cluj.

Cele mai importante tematici abordate în cadrul acestui curs au fost: surse de finanţare, tehnici şi instrumente de fundraising, planificarea activităţii de fundraising, marketing social, campanii de strângere de fonduri, dezvoltarea unui plan de afaceri cu miză socială, surse de finanţare a unei întreprinderi sociale, managementul dezvoltării afacerii, motivaţiile donatorilor individuali şi ale companiilor, metode şi tehnici de fundraising şi instrumente de atragere de fonduri de la donatori individuali şi companii, strategii de fundraising, realizarea planului de fundraising.

„De succesul atragerii de resurse depinde puterea noastră de a lupta pentru o lume mai bună și de a schimba destine. A ști să cultivăm relația cu cei care ne împărtășesc valorile și cred în cauza asociației noastre este deosebit de important pentru a ne putea continua misiunea. Acest curs a oferit echipei noastre o oportunitate mult dorită de dezvoltare de competențe prin care să putem crește sustenabilitatea organizației noastre și impactul în comunitate”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului și director al Asociației „Stea”.

Acest curs este organizat în cadrul proiectului Parteneriat intersectorial-baza servicilor de calitate. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), fiind parte a componentei de dezvoltare organizațională.

Bugetul proiectului este de 211.326,61 de euro, din care 186.160,36 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă şi 25.166,25 de euro contribuţia Asociaţiei „Stea” şi a partenerilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.