Sătmărenii din Roma, ținta unui nou atac

masini

Românii care lucrează în capitala Italiei (Roma) sunt ținta unor noi atacuri xenofobe. În doar o săptămână au fost reclamate nouă cazuri de mașini incendiate ale conaționalilor noștri. Se pare că atacurile au loc pe fondul declarațiilor xenofobe din ultimul timp făcute de către reprezentanții Partidului Liga Nordului.

Întrebat de redactorii de la www.stiripesurse.ro, deputatul diasporei, Aurelian Mihai, a declarat că „e îngrijorător ceea ce se întâmplă. E vorba despre două familii din Satu Mare, oameni liniștiți și la locul lor care își văd de serviciul lor și care pățesc astfel de necazuri. Eu sunt la fața locului. E a noua mașină arsă și ceea ce se întâmplă e inacceptabil.

Au fost depuse plângeri și Carabienierii cercetează acest lucru și sper să ducă ancheta până la capăt. În caz contrar, statul român trebuie să acționeze altfel. Oamenilor le e frică și ne-au cerut ajutorul. Am sesizat și MAE și Ambasada României la Roma și voi cere măsuri împotriva acestui partid xenofob, Liga Nordului, atât la București, cât și la Bruxelles”.

Un Comentariu la "Sătmărenii din Roma, ținta unui nou atac"

  1. Pingback: Două mașini cu numere de Satu Mare incendiate la Roma (Foto) | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.