PNL critică modul în care se organizează concursurile pentru conducerile inspectoratelor școlare

Sanda Neste si Virgil Enatescu

Liberalii Sanda Nește și Virgil Enătescu au criticat, în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 3 martie, modul în care Ministerul Educației organizează concursurile pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari generali și adjuncți.

Atât Nește cât și Enătescu susțin că selecția candidaților ar trebui făcută în funcție de pregătirea acestora și nu pe criterii politice.

În luarea de cuvânt, Sanda Nește a declarat că ordinul ministrului Educației din 4 februarie, care prevede organizarea acestor concursuri, „aruncă sistemul educațional înapoi în 2005”.

Mai mult decât atât, Nește spune că „concursurile ar trebui să fie organizate de firme private specializate în resurse umane. De ce? Pentru că nici ministerul şi nici inspectoratul nu dispune de persoane specializate să poată să facă o selecţie şi o recrutare de calitate. Dacă firmele multinaţionale au încredere în serviciile acestor firme, oare sistemul educaţional de ce nu ar face acest lucru în condiţiile în care un inspector şcolar general conduce 5.000 de cadre didactice într-un judeţ?”.

Virgil Enătescu a vorbit despre importanța educației în formarea viitoarelor generații și despre necesitatea eliminări politicului din sistemul educațional

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.