Pistolarul Florin Lenghel, speră să scape de pușcărie

Florin Lenghel

17 martie este noul termen în dosarul pistolarului Florin Lenghel, cel care în primăvara anului trecut și-a împușcat prietenul într-un taxi, la marginea municipiului Satu Mare. În decembrie 2014, Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe Lenghel la 9 ani și 8 luni de pușcărie, însă în 23 decembrie acesta a atacat sentința magistraților sătmăreni, iar dosarul a ajuns pe masa Curții de Apel Oradea (CAO).

De asemenea, instanța din Satu Mare îl obligă pe inculpat la plata unor despăgubiri în sumă de 100.000 lei în favoarea lui Leonard Gheorghe Stoica, cu titlu de daune morale. Totodată, Tribunalul Satu Mare obligă inculpatul la plata sumei de 22.500 reprezentând daune materiale și respectiv 10.000 lei daune morale, în favoarea lui Cristian Claudiu Ban.

În 2 februarie 2015, magistrații orădeni au decis menținerea arestului preventiv pentru Florin Leghel și au stabilit un nou termen în dosarul acestuia.

Incidentul a avut loc în cursul nopţii de vineri, 2 spre sâmbătă, 3 mai 2014. Florin Leghel, Gheorghe Stoica și Angelo Bogdan au băut împreună după care au luat un taxi, cu gândul de a se duce spre casă. La un moment dat, pe strada Botizului, Lenghel și Stoica au început să se certe. Florin Lenghel a scos un pistol și i-a cerut taximetristului să părăsească maşina şi să lase cheile în contact. Speriați, șoferul împreună cu Angelo Bogdan, au fugit spre oraș. Lenghel a coborât și el din mașină, împreună cu victima. Pistolarul a tras în acesta un glonț, rănindu-l la nivelul abdomenului.

„Ca urmare a acestei leziuni, victima aflându-se în stare de incapacitate de a mai alerga ori a se apăra, s-a aşezat în genunchi şi l-a rugat pe agresor să-i cruţe viaţa, însă inculpatul a mai executat 4 focuri de armă, de la mică distanţă, cauzându-i victimei încă trei leziuni în zona umerilor şi a abdomenului”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Apoi, Lenghel a urcat apoi la volanul mașinii conducând către centrul oraşului Satu Mare. Autoturismul a fost găsit în după-amiaza aceleiaşi zile, pe malul Someşului, într-o localitate din judeţul Satu Mare. În după-amiaza zilei de 3 mai 2014, pistolarul a părăsit ţara pentru a se sustrage de la urmărirea penală. În data de 16 iulie 2014, acesta a fost arestat preventiv în Republica Slovenă, fiind predat în 19 septembrie 2014 autorităţilor judiciare române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.