Lansări de carte la Biblioteca Județeană Satu Mare

Carol si Lia Koka

Cartile

Lia Koka

Profesorul Carol Koka și fiica acestuia, Lia-Gabriela Koka, au fost azi, 3 martie, în atenția iubitorilor cuvântului scris din Satu Mare, în cadrul dublei lansări de carte, eveniment desfășurat în Sala multimedia a Bibliotecii Județene (BJ).

De vreme ce pentru Carol Koka cel de azi este al șaselea volum lansat în cariera sa scriitoricească, pentru fiica acestuia, „buchetul” de versuri „Gânduri, Rânduri”, reprezintă debutul în volum. Despre cele două cărți lansate azi au vorbit poetul Felician Pop, editorialistul Voicu D. Rusu și editorul cărții, George Terziu.

Carol C. Koka s-a născut la 1 ianuarie 1949, în Satu Mare. A absolvit în 1967 Liceul „Mihai Eminescu”, iar în 1974 Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A activat ca profesor de istorie la mai multe licee din Satu Mare, timp de 20 de ani la Liceul Industrial Construcții de Mașini „Unio”.

Până în prezent a publicat următoarele volume: „Geografie fizică. Culegere de lecturi geografice” (2002), „Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini Unio Satu Mare – Monografie” (2009), „Satu Mare – Repere de cronologie istorică” (2012), „Cenaclul Afirmarea – Cronici de cenaclu” (2013), „Atentatul de la Sarajevo în paginile ziarului Românul” (2014). Profesorul Carol Koka și-a lansat azi volumul „Cenaclul literar Afirmarea – Cronici și antologie 2014”.

Profesoara Lia-Gabriela Koka s-a născut la 20 mai 1975 în Satu Mare. A urmat gimnaziul la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar cursurile liceale la Colegiul Național „Doamna Stanca”, profil Filologie. A absolvit Facultatea de Litere și Teologie din cadrul Universității de Nord Baia Mare. În prezent este profesoară de limba și literatura română-religie la Școala Gimnazială „Dr. Vasile Lucaciu” din Satu Mare.

A scris poezii încă din gimnaziu, fiind distinsă cu premii la concursurile școlare. A debutat în revistele școlare „Gutinul” și „Helvetica” din Baia Mare, unde a fost profesoară la începutul carierei.
A publicat poezii în mai multe numere ale revistelor „Citadela”, „Profesia” și „Signet”. Este membră a Cenaclului literar „Afirmarea”, unde a prezentat un grupaj de poeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.