16 super evenimente în Campania „No hate speech de la A la Z”, în 12 județe din țară

evenimente

În data de 27 februarie, Asociatia „ACT 4 U” a susţinut mişcarea „No hate speech” printr-o acţiune intitulată „Cu toţii Zâmbim în aceeaşi limbă/Enjoy Difference, Start tolerance”. Acțiunea face parte dintr-o campanie naţională intitulată „No Hate Speech de la A la Z” iar tema centrală este antidiscriminarea şi efectele discursului instigator la ură.

Campania „No hate speech de la A la Z” s-a desfăşurat în 12 județe din țară, ținta acțiunilor fiind combaterea discursului instigator la ură exact în anul în care Consiliul Europei pune un accent deosebit pe promovarea toleranței și a drepturilor fundamentale ale omului.

Asociaţia pentru Copii si Tineri 4 U din Satu Mare a organizat o expoziţie photovoice cu mesaje de promovare a toleranţei, un atelier de origami unde s-au confecţionat inimi din hârtie, şi două dezbateri cu peste 80 de elevi de liceu, pe tema conflictelor interetnice si modalitatea de combaterea a atitudinilor instigatoare, pornind de la o prezentare video pe aceeaşi temă.

Evenimentul public propus în Campania „No hate speech de la A la Z” inițiată de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca face parte din cadrul proiectului „Managementul Voluntarilor de la A la Z” în care ACT 4U a fost organizaţie beneficiară şi oferă prilejul perfect pentru a pune în practică şi de a testa concepte și bune practici acumulate pe parcursul proiectului în activități de formare, consultanță și jobshadowing în domeniul managementului voluntarilor.

Proiectul „Managementul Voluntarilor de la A la Z” se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.