Sătmăreanca săptămânii – Cezara Bogdan

cezara-roxana1cezara-roxana4cezara-roxana5cezara-roxana6cezara-roxana7cezara-roxana8 cezara-roxana10 cezara-roxana11 cezara-roxana12 cezara-roxana15cezara-roxana18 cezara-roxana19cezara-roxana20
cezara-roxana4cezara-roxana17

Sătmăreanul: Cine este Cezara Bogdan?
Cezara Bogdan: Mă numesc Bogdan Cezara Roxana și am 18 ani. Sunt născută în Satu Mare, pe 27 septembrie 1996, în zodia balanță (cred că de aici vine și echilibrul meu). Sunt elevă a Liceului Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt, în clasa a XII-a, la profil filologie. Mă caracterizez ca fiind o persoană sociabilă, ambițioasă, îndrăzneață și plină de viață. Sunt o fire realistă și optimistă, dar poate și mult prea visătoare. Mă găsești la limita dintre copilărie și maturitate. Nu sunt mulțumită de mine niciodată și nici nu aș vrea să fiu. Sunt pasionată de citit și, de asemenea, mă preocupă jurnalismul. Iubesc oamenii frumoși sufletește. Mă inspiră și mă fac să cred că dacă vor, oamenii chiar pot fi buni. Nu am întâlnit mulți, dar aceia pe care i-am întâlnit mi-au dăruit puțin din lumea lor, înfrumusețând-o și pe a mea, iar astfel țin să le mulțumesc prietenilor mei.

Sătmăreanul: Cât timp petreci săptămânal pe net şi ce îţi ocupă cea mai mare parte?
C.B.: Nu știu să spun cu exactitate dar, internetul îmi ocupă mare parte din timpul meu liber, fie că e vorba de a socializa cu oamenii dragi mie, fie că vizualizez un film sau citesc anumite blog-uri. Bineînțeles am o viață socială activă (având mulți prieteni, un iubit stabil și o soră de o vârstă apropiată de mine) și nu tind să exagerez cu timpul petrecut pe net, fiind mai degrabă adepta ieșirilor în oraș.

Sătmăreanul: Dacă ţi s-ar cere să enumeri câteva lucruri specifice judeţului Satu Mare care ar fi acelea?
C.B.: Filarmonica “Dinu Lipatti, Teatrul de Nord Satu Mare, Biserica Romano Catolică Calvaria, Grădina Romei- loc cu valoare sentimentală în viața mea , dat fiind faptul că aici a fost locul meu de joacă din timpul copilăriei.

Sătmăreanul: La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?
C.B.: Satu Mare mă duce mereu cu gândul la familia mea și indiferent de unde mă voi afla Satu Mare este și va fi mereu ”acasă”. E locul în care am copilărit, locul de unde nu plănuiesc să mă mut niciodată.

Sătmăreanul: Unde îţi place să ieşi când vrei să petreci ?
C.B.: Depinde de starea pe care o am.. deși mie și prietenului meu ne place să încercăm din când în când, o alta locație, a altă cafenea, un alt club . Oricum în general, prefer să ies în cluburi ce abordează mai multe genuri muzicale, ca să nu mă plictisesc și să am de unde alege.

Sătmăreanul: Ce îţi place cel mai mult la Satu Mare?
C.B.: Îmi plac oamenii de aici, oameni care sunt înzestrați cu simțul umorului și te binedispun imediat, liniștea și căldura cu care ei te primesc și te fac să te simți de-ai lor, iar asta nu e doar părerea mea. Am participat la diverse proiecte școlare cu parteneriate între școli și am găzduit la mine atât polonezi, cât și bulgari, iar din ambele părți am primit aceleași complimente.

Sătmăreanul: Ce îţi displace cel mai mult?
C.B.: Îmi displace aglomerația, dar și faptul că la noi metroul e inexistent.

Sătmăreanul: Dacă ar fi să poţi să locuieşti oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?
C.B.: Cred că aș alege Mexic, în primul rând m-aș descurca foarte bine cu limba, iar în al doilea rând, pentru că ador mâncarea mexicană și m-aș adapta într-un timp foarte scurt. Dar în esență, nu cred că există un loc anume. Așa cum spunea un mare înțelept, acasă e acolo unde îți este inima..iar inima mea rămâne la Satu Mare.

Sătmăreanul: Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?
C.B.: I-aș cere în primul rând, sănătate mie, familiei mele și celor dragi, căci e cel mai de preț lucru. I-aș mai cere iubire… multă iubire, să primesc și să ofer. Aș mai vrea ca răutatea să dispară cu totul pentru că nu pot spune că m-am obișnuit cu răutatea care poate exista în oameni și nici nu cred că o voi face.

Cartea preferata: ”Exerciții de echilibru” de Tudor Chirilă
Melodia preferata: Lara Fabian- Je t`aime
Filmul preferat: Black Swan