Petre Mureșan: „Nu există o transparenţă suficientă în folosirea banului public”

Conferinta PNL

În cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 27 februarie, conducerea PNL Satu Mare a criticat dur conducerea Primăriei dar și a Consiliului Județean (CJ), acuzându-i de lipsă de viziune și risipirea banului public.

Alături de cei doi co-președinți, Petre Mureșan și Romeo Nicoară, la întâlnirea cu presa au participat și consilierii municipali, Adrian Albu și Cosmin Rațiu.

„Din păcate, proasta gestionare a banului public nu se pedepseşte în România. Se pedepseşte delapidarea, frauda, furtul, dar gestionarea proastă nu, şi cred că ar fi bine să se pedepsească. În Satu Mare, în timp ce sătmărenilor li se aruncă fărâmituri, deviza celor de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului este: totul pentru PSD şi acoliţii săi, nimic pentru sătmăreni! Putem spune că nu există o transparenţă suficientă în folosirea banului public. Există suspiciuni rezonabile privind sifonarea banilor publici”, a declarat Mureșan.

În luarea de cuvânt Cosmin Rațiu a vorbit despre anumite nereguli pe care le-a contatat în oraș, referindu-se la turnarea bitumului pe trotuare, demolarea garajelor, etc. Potrivit acestuia parcările deja existente nu sunt iluminate în mod corespunzător, astfel crescând considerabil numărul furturilor din mașini.

Fostul viceprimar, Adrian Albu, a declarat că edilul Dorel Coica „ar trebui să se consulte cu consilierii la luarea unor decizii pentru ca să se poată merge înainte”. Albu a mai adăugat că anul trecut, prin PNDL, municipiul Satu Mare a primit doar 500.000 de lei. „Această sumă nu ajunge nici măcar pentru studiul de fezabilitate la Drumul Careiului”, spune Albu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.