Carei: Marș de solidaritate cu persoanele care suferă de boli rare

Mars1

Mars2

Mars3

Mars4

Azi, 27 februarie, începând cu ora 12.30, a avut loc cea de a V-a ediție a marșului bolilor rare, organizată de Direcția de Cultură și Sport Carei și Asociația „Werdnig Hofman”, cu sprijinul instituțiilor de învățământ din municipiu, al Direcției de Învățământ și Sănătate Carei, al Poliției Municipale și al Jandarmeriei.

Peste 300 de tineri au pornit în acest marș de solidaritate cu persoanele care suferă de boli rare, pe traseul Amfiteatrul din fața magazinului Oțelul – Centru Cultural Carei (strada Iuliu Maniu), via Primăria Municipului Carei. Rolul marșului a fost de a sensibiliza publicul larg şi factorii de decizie cu privire la bolile rare şi impactul acestora asupra vieții pacienților.

Participanții s-au oprit în fața Primăriei municipiului Carei, unde au fost întâmpinați de viceprimarul Ludovic Kaiser, iar momentul a fost marcat cu o strângere de mână, fiindcă sloganul sub care s-a desfășurat manifestarea din acest an a fost „Zi de zi, mână în mână”.

Marșul s-a încheiat la Centrul Cultural unde au luat cuvântul din partea organizatorilor Bogdan Georgescu și Robert Vereș, după care a avut loc premierea lucrărilor grafice și creațiilor literare realizate de elevii de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu și Liceul Teoretic Carei, înscrise în concursul „Diferiți, dar împreună”, organizat de Asociația „Werdnig Hofman” din Carei și un scurt moment artistic susținut de Tania Gabor și formația „Castelanii”, pregătiți de prof. Szucs Jozsef, cu o piesă scrisă special pentru acest eveniment.

La eveniment au participat consilieri municipali și consilieri județeni careieni, precum și reprezentanți ai serviciilor din cadrul Primăriei Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.