2 aprilie 2015, primul termen în dosarul lui Florin Gal la ÎCCJ

Florin Gal

Înalta Curte de Casație și Justiția (ÎCCJ) a României a stabilit data de 2 aprilie ca fiind primul termen în dosarul în care fostul director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare, Florin Gal, este cercetat pentru corupție. Vă reamintim că Gal a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea (CAO), în data de 4 decembrie 2014, la 2 ani și 6 luni de pușcărie.

În același dosar magistrații orădeni l-au condamnat și pe fratele acestuia, Călin Gal, care a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare. Totodată, instanța i-a obligat pe inculpați la plata a câte 6.000 de lei în favoarea statului, reprezentând contravaloarea cheltuielilor judiciare. De asemenea, instanța orădeană l-a obligat pe Călin Gal la plata unei despăgubiri civile în favoarea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret-DJST Satu Mare, în valoare de 76.123 lei.

Frații Gal au atacat cu apel sentința pronunțată de către magistrații orădeni, astfel că dosarul acestora a ajuns la ÎCCJ.

Vă reamintim că cei doi frați au fost trimişi în judecată în data de 13 martie 2013, pentru efectuarea unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia pe care o deţineau şi conflict de interese.
Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2011, Florin şi Călin Gal, în timp ce au îndeplinit pe rând funcţia de director în cadrul DJST Satu Mare au desfăşurat acte de comerţ în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, societate comercială pe care o administrau.

De asemenea, în perioada mai-octombrie 2009, Florin Gal a aprobat închirierea Hotelului „Sport” din Satu Mare, imobil aflat în proprietatea instituției pe care o conducea, către firma SC Bosic Empire Company SRL Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.