Șapte biblioteci comunale nu au bibliotecari

biblioteca

Șapte biblioteci comunale din județul Satu Mare nu au bibliotecari. Situația bibliotecilor din județul Satu Mare va fi dezbătută vineri, 27 februarie, în cadrul primei întâlniri profesionale din acest an cu bibliotecarii. Ședința va avea loc la sediul sediul Bibliotecii Județene (BJ) Satu Mare (Sala multimedia), cu începere de la ora 10.00.

Potrivit evidențelor BJ, rețeaua de biblioteci publice sătmărene se compune dintr-o bibliotecă județeană, o bibliotecă municipală, patru biblioteci orășenești și 55 de biblioteci comunale. Șapte biblioteci comunale nu au bibliotecari. Potrivit directorului adjunct al BJ Satu Mare, Paula Horotan, este vorba despre bibliotecile din: Andrid, Bogdand, Cămârzana, Dorolț, Săuca, Socond și Vetiș.

În cadrul întâlnirii de vineri, bibliotecile publice cu cea mai bună activitate vor fi răsplătite cu diplome de merit din partea Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, a BJ și a asociației profesionale, în semn de recunoaștere și de stimulare a activităților derulate de către bibliotecarii publici în comunitățile din care provin.

Pe ordinea de zi este inclusă și prezentarea raportului de activitate al BJ Satu Mare aferent anului 2014, obiectivele manageriale propuse pentru anul 2015, oferta programelor de formare profesională a bibliotecarilor, discuții și informări de natură organizatorică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.