Primarul către polițiștii locali: „încă nu vă ridicați la nivelul așteptărilor populației din municipiul Satu Mare”

salarii politisti

Prezent la ședința de bilanț pe anul 2014 a Poliției Locale Satu Mare, primarul Dorel Coica, pe de o parte i-a lăudat pe polițiști pentru munca depusă, iar pe de altă parte i-a atenționat că încă nu se ridică la nivelul așteptărilor populației. Ședința a avut loc azi, 24 februarie.

„Este un bilanț pozitiv, sunteți mai vizibili dar încă nu vă ridicați la nivelul așteptărilor populației din municipiul Satu Mare”, a concluzionat primarul. Cu toate acestea, edilul recunoaște că retribuția unui polițist local este inacceptabil de mică „o bună parte dintre polițiștii locali lucrează pentru un salariu minim pe economie. În asemenea condiții eu nu pot să-i cer să aplaneze un scandal pe Ostrovului, spre exemplu, deoarece omul vine să-mi spună: ei bine domnule primar, dar eu am familie. Și îl înțeleg. Eu o să fiu alături de dumneavoastră până veți ajunge la nivelul de salarizare al unui angajat din cadrul Ministerului Afecerilor Interne”, a declarat primarul Dorel Coica.

Comparând nivelul de salarizare al unui angajat de la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) Satu Mare cu cel al unui polițist local, Coica spune că „sunt angajați la Impozitele Locale care au un salariu de 15 ori mai mare decât un polițist local. Nu este corect”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.