Dan Băbuț: „Vom rămâne fără bani pentru deplasări”

Dan Babut si tibi Csik

Dan babut

Olimpia

Conducerea FC Olimpia Satu Mare dar și jucătorii, s-au declarat azi, 24 februarie, nemulțumiți cu privire la diminuarea bugetului alocat echipei de fotbal. Aceștia și-au prezentat oful în cadrul unei conferințe de presă.

La întâlnirea cu jurnaliștii au participat președintele FC Olimpia Satu Mare, Dan Băbuț, antrenorul Tiberiu Csik și câțiva dintre jucători: Valter Heil, Cosmin Iuhas, Robert Villand şi Svarczkopf Istvan.
Dan Băbuț spune că bugetul alocat Olimpiei a fost diminuat cu 1 milion de lei „ca banii să ajungă și pentru Filarmonică, respectiv Teatru. Dar așa o să ne trezim la mijloc de campionat că nu avem bani pentru deplasări”.

Cu toate că suma de 1,3 milioane de lei a fost prevăzută în bugetul pentru acest an, la ultima ședință a Consiliului Local, la propunerea UDMR, Olimpia Satu Mare a rămas doar cu 300.000 lei, diferența de până la suma totală propusă inițial fiind îndreptată către Filarmonică și Teatru. La vremea respectivă consilierii UDMR au declarat că astfel salariile angajaților celor două instituții de cultură, vor fi asigurate.

„În momentul în care s-a dezbătut bugetul în Consiliul Local domnul primar a lipsit, fiind plecat în delegaţie, iar consilierii au votat tăierea banilor de la Olimpia pentru ca bugetul să poată să treacă şi pentru ca alte instituţii ale administraţiei locale să nu rămână fără bani, aşa cum am rămas noi. Totuşi, nu mi se pare corect ca Olimpia să fie monedă de schimb şi, dintr-un moft, în mijlocul campionatului să rămânem chiar fără bani de deplasări. De ce nu s-au tăiat bani de la Caritas sau Transurban, unde se bagă bani cu nemiluita, de ce trebuie să fim mereu noi ţapii ispăşitori?”, a declarat președintele FC Olimpia.

Dan Băbuț a mai spus că anul trecut clubul pe care îl administrează a asigurat 28% din buget prin atragerea de sponsori. „Nu pricep nici de ce mai vrem să modernizăm stadionul dacă, în condiţiile acestea, nu va mai fi echipă care să joace acolo?”, spune Băbuț.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.