Caritas Satu Mare: Sprijiniţi cu 2% din impozitul pe venit copiii cu dizabilități

Caritas

În acest an Organizaţia „Caritas” a Diecezei Satu Mare colectează cei 2% din impozitul pe venit în beneficiul copiilor cu dizabilități, făcând apel către toţi cei care doresc să ajute cu mesajul: „2% pentru un pas înainte!”.

„Caritas” oferă anual servicii pentru peste 240 copii care suferă de o dizabilitate. Prin centrele de zi copiii beneficiază de activităţi de dezvoltarea abilităţilor şi de consiliere. Se pune totodată accent pe asigurarea nevoilor de bază în cazul copiilor proveniţi din familii cu probleme sociale.

În centrele de reabilitare din Satu Mare și Carei, copiii cu dizabilităţi beneficiază de intervenţie timpurie datorită unei echipe de specialişti care le oferă un program personalizat de terapie pentru a le asigura cea mai bună şansă la integrarea lor în societate.

Cine doreşte să sprijine dezvoltarea copiilor, poate completa formularul „230” şi să-l depună la sediul central local al finanţelor publice, până la data de 25 mai 2015. Formularul poate fi descărcat și de pe pagina de internet al organizației www.caritas-satumare.ro.

În 2014, Organizaţia „Caritas” a Diecezei Satu Mare a strâns din cei 2% din impozitul pe venit 41.025 de lei, sumă utilizată pentru a susţine activitatea centrelor de îngrijire la domiciliu ale organizaţiei. În anul 2014 peste 1.000 de persoane au beneficiat de serviciile celor nouă centre de îngrijire la domiciliu ale „Caritas” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.