Numărul elevilor consumatori de droguri, în creștere în județul Satu Mare

droguri1

droguri2

droguri3

Numărul elevilor care consumă droguri, în special etnobotanice, este în creștere în județul Satu Mare. Șefa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare, Camelia Iacob, spune că sunt foarte mulți consumatori de droguri în Satu Mare, acesta subliniind că angajații secțiilor de urgențe se confruntă lunar cu cel puțin două cazuri de consum de droguri. Cu toate acestea, Iacob nu a menționat numărul consumatorilor de droguri de la noi din județ, spunând doar că acesta este pe trend crescător.

Problema a fost dezbătută în cadrul unei ședințe ce a avut loc azi, 20 februarie, în Sala mare a Palatului Administrativ. „Medicii s-au confruntat cu o situație de multe ori neprevăzută, neștiind cum să trateze acei tineri din cauza faptului că nu se știe componența acelor etnobotanice. Mai sunt și părinții care ni se adresează nouă, îngrijorați, care spun că din păcate nu pot să își forțeze copiii să meargă la tratament”, spune Camelia Iacob.

Șefa CPECA le-a cerut directorilor de școli prezenți la ședință, să fie foarte atenți la semnele și simptomele pe care le prezintă un tânăr consumator de droguri. Potrivit acesteia, primul semn îl reprezintă schimbarea comportamentului și interesului pentru școală.

Traficul de persoane a fost un alt subiect discutat în cadrul ședinței de azi. Șeful Centrului Regional Oradea al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Gheorghe Ungur, spune că în perioada 2013-2014 au fost monitorizați 20 de tineri, victime ale traficului de persoane dar și un caz cu două tinere care au fost exploatate sexual în saloane de masaj din Satu Mare și Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.